Ingredience:
brambory 750g
špenát 350g
losos 350g
smetana 150ml
vejce 3ks
parmezán 50g
česnek 2stroužky
olivový olej
sůl, černý pepř
Příprava:
Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, zchladíme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme je na plátky a poklademe jimi dno pekáčku. Špenát spaříme horkou vodou. Na pánvi zahřejeme olivový olej, česnek nakrájíme a krátce ho orestujeme. Nesmí zhnědnout, protože by byl hořký. Špenát prohřejeme s česnekovým olejem a dosolíme podle chuti. Část špenátu rozložíme n abrambory a pak je poklademe na kostky nebo nudličky nakrájeným lososem. Zopakujeme. Vejce rozšleháme metličkou, osolíme, opepříme a vmícháme smetanu. Vzniklou směsí přelijeme brambory se špenátem a lososem. Pečeme při 140°C asi 35 minut dozlatova. Ozdobíme hoblinkami sýra a podáváme.
Doba přípravy:
70 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat