Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Zapečená treska s bramborem


Ingredience:
filety z tresky 4ks
brambory 600g
zakysaná smetana 200g
bílý jogurt 150g
vejce 1ks
mrkev 1ks
pórek 1ks
olivový olej
bazalka
koření na ryby
sezamové semínko
kmín
sůl, černý pepř

Příprava:
Pórek pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme a na rozpáleném oleji krátce osmažíme. Zapékací mísu vytřeme olejem a nasypeme na něj syrové brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety a posypeme kořením na ryby. Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky. Po 20 minutách mísu vyjmeme z trouby a zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 20 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.

Doba přípravy:
75 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat