Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Salát s kozím sýrem a granátovým jablkem


Ingredience:
špenátové listy
rukola
větší granátové jablko
hruška 2ks
vlašské ořechy 25g
kozí sýr s plísní 150g
olivový olej 1pl
sůl
pepř

Příprava:
Granátové jablko rozpůlíme a dužinu vydlabeme pomocí lžíce do mísy. Přecedíme a šťávu zachytíme zvlášť. Jednotlivá zrníčka očistíme od zbytků bílé dužiny. Šťávu z granátového jablka prošleháme s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Rukolu a špenát rozdělíme na talíře, přidáme najemno nakrájené plátky hrušky, posypeme granátovými jadérky a vlašskými ořechy. Porci korunujeme plátkem kozího sýra o pokojové teplotě. Podáváme zastříknuté zálivkou a s opečenými tousty.

Doba přípravy:
20 minut

Náročnost:
■■■□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat