Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Zapečená polenta se žampiony a rajčaty


Ingredience:
polenta 250g
měkký tvaroh 100g
žampiony 100g
cherry rajčátka 150g
zeleninový vývar 1l
parmezánu 60g
máslo 60g
bazalka nebo polníček na ozdobu
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Vývar zahřejeme až k varu, přidáme polentu a tři minuty vaříme za stálého míchání. Když zhoustne, dochutíme ji solí a odstavíme. Vmícháme 40g nastrouhaného parmezánu, tvaroh a na másle orestované žampiony s rajčátky (trochu si necháme stranou), dochutíme solí a pepřem. Vzniklou polentovou směs přendáme do máslem vymazané zapékací mísy. Ozdobíme zbylými rajčaty, žampiony a parmezánem a krátce zapečeme pod grilem. Ozdobíme čerstvými lístky bazalky nebo polníčku a podáváme.

Doba přípravy:
30 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat