Ingredience:
vepřové kotlety 4ks po 250g
mrkev 4ks
silnostěnná červená paprika 4ks
parmezán 50g
pistácie 1/2 hrsti
lískové oříšky 1/2 hrsti
zázvor 1/2kl
česnek 1 stroužek
plocholistá petržel 2pl
med 2pl
vinný ocet 2pl
brambory 600g
olivový olej
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Začneme omáčkou. Papriky zbavíme jádřinců a 10 minut pečeme v troubě vyhřáté na 200°C. Jakmile změknou , vyjmeme je, vložíme do sáčku a necháme zapařit. Oloupeme je. Pistácie a oříšky nasekáme a nasucho opražíme. Spolu s paprikami, zázvorem, česnekem, parmezánem a petrželí rozmixujeme na kaši. Maso osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s trochou oleje z obou stran zprudka kotlety zatáhneme. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a necháme je ještě 10 až 15 minut dojít. Mezitím nakrájíme mrkve na plátky a na pánvi je zlehka restujeme do měkka. Pak přidáme med, vinný ocet a vypečenou šťávu z kotlet. Promícháme a necháme lehce zkaramelizovat. Kotlety podáváme s omáčkou romesco, karamelizovanými mrkvemi a opečenými bramborami, můžeme dozdobit lžící řeckého jogurtu.
Doba přípravy:
50 minut
Náročnost:
■■■□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat