Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Pečené fazole


Ingredience:
předem uvařené nebo sterilované fazole 350g
anglická slanina 150g
brambory 600g
cibule
papriková klobása 4ks
tymián
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Fazole dáme do mísy a částečně je rozšťoucháme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Snítky čerstvého tymiánu otrháme. Předehřejeme troubu na 180°C. Slaninu nakrájíme na kostičky a opékáme ji na pánvi. Když pustí trochu tuku, přidáme cibuli a společně chvíli smažíme. Pak přidáme k fazolím, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na kolečka nakrájené klobásy. Vše přendáme do olejem nebo sádlem vymazané zapékací mísy a asi 15 minut zapékáme v předehřáté troubě. Podáváme například se šťouchanýmí nebo opečenými bramborami.

Doba přípravy:
30 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat