Ingredience:
plátky lasagní 400g
pancetta 220g
brokolice 2ks
mozzarella 200g
hladká mouka 100g
máslo 120g
polotučné mléko 1l
strouhaný muškátový květ
strouhanka
sůl
Příprava:
Nejdříve si připravíme bešamelovou omáčku. V kastrolu rozpustíme na mírném ohni máslo. pak přisypeme mouku, pečlivě promícháme a necháme asi minutu zasmahnout. Následně zalijeme dvěma lžícemi ohřátého mléka, přidáme sůl, muškátový oříšek a za stálého míchání pomalu přiléváme mléko, aby se vše hladce spojilo. Brokolici ponoříme na 5 minut do vroucí vody. Poté ji vandáme a prudce ochladíme v ledové vodě. Necháme okapat a rozebereme ji na růžičky. Zapékací nádobu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. na dno nalijeme sběračku bešamelu a na něj rozmístíme plátky lasagní. Pokračujeme vrstvou brokolice, pancetty a rozdrobené mozzarelly, které překryjeme lasagnemi a ty pokryjeme bešamelem. Vrstvy střídáme do vyčerpání surovin. Navrch přidáme pár plátku másla a pečeme v troubě při 190°C po dobu 40 minut. Rozdělíme na talíře a podáváme.
Doba přípravy:
55 minut
Náročnost:
■□□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat