Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Tuňákové špagety alla puttanesca


Ingredience:
špagety 350g
tuňák ve vlastní šťávě 320g
krájené rajčata 800g
menší kapary 40g
vypeckované černé olivy 50g
nasekané chilli papričky 2ks
česnek 2 stroužky
baby špenát 100g
sušené oregano 1pl
olivový olej 2pl
šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
strouhaný parmezán 50g
bazalka nebo hladkolistá petrželka
sůl

Příprava:
Ve velké pánvi na olivovém oleji opékáme asi 1 minutu na plátky nakrájený česnek, oregano a chilli papričky. Přidáme kapary, olivy a rajčata. Vaříme zhruba 5 minut, pak přidáme rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a kůru a necháme mírným varem pobublávat dalších 15 minut. Mezitím uvaříme špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, ihned je pomocí servírovacích kleští přendáme z vody rovnou do pánve s omáčkou. Promícháme, vypneme vařič a vhodíme špenát, který teplem sám dojde a zavadne. Ozdobíme lístky bazalky či petrželky, posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.

Doba přípravy:
35 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat