Ingredience:
tofu 900g
rajčata 500g
rýže 250g
voda 500ml
jarní cibulky 1 svazek
rybí omáčka 1pl
glutamát 1pl
rostlinný olej
sůl
Příprava:
Tofu nakrájíme na zhruba stejně velké kousky a opečeme je ze všech stran na rozpáleném oleji dozlatova. Poté je z pánve vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Zelenou nať cibulek nakrájíme na 1-2cm plátky, bílou část nadrobno. Rajčata nakrájíme na kostičky. Na pánev vsypeme bílou část jarních cibulek a zhruba 2 minuty je opékáme až zesklovatí. Přisypeme rajčata, osolíme, promícháme, zakryjeme pokličkou a za snížené teploty necháme rajčata změknout. Poté přidáme opečené tofu a rybí omáčku, znovu promícháme a zhruba po 5 minutách přilijeme vodu. Zvýšíme teplotu a zredukujeme tekutinu na polovinu. Vmícháme glutamát a zelenou nať cibulek. Podáváme s vařenou rýží.
Doba přípravy:
45 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat