Ingredience:
vepřová plec 700g
slanina v celku 50g
červené sterilované fazole 300g
červená cibule 3ks
česnek 4 stroužky
rýže 250g
rajčatový protlak 2pl
sójová omáčka 2pl
mletá sladká paprika 1kl
drcený rozmarýn 1kl
zeleninový vývar
olej
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno nasekáme. Fazole propláchneme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na rozpáleném oleji, přisypeme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme. Přidáme vepřové maso, za stálého míchání ho osmahneme, přidáme mletou papriku, osolíme, zmírníme plamen a pod pokličkou krátce podusíme. Poté podlijeme vývarem a dodusíme do změknutí. Nakonec vmícháme rajčatový protlak, sójovou omáčku a rozmarýn, krátce povaříme a přidáme fazole. Promícháme, dochutíme solí a pepřem a chvíli prohřejeme. Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Rýži i hotový guláš přendáme na talíře, ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.
Doba přípravy:
50 minut
Náročnost:
■□□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat