Ingredience:
drůbeží mleté maso 500g
cukety 900g
strouhaný tvrdý sýr 120g
vejce 2ks
česnek 4 stroužky
ovesné vločky 1 hrnek
rostlinný olej
mletá sladká paprika
strouhanka
majoránka
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme ho společně s kořením a solí k mletému masu. Promícháme a necháme v chladu 1-2 hodiny uležet. Cuketu oloupeme, odstraníme měkkou část se semínky a nahrubo nastrouháme. Po nastrouhání ji mírně osolíme a necháme odstát, aby pustila šťávu. Potom vymačkáme přebytečnou vodu. Do cukety vmícháme uleželé drůbeží maso, přidáme hrníček ovesných vloček a necháme znovu chvíli uležet, aby vločky nasály vlhkost. Poté přidáme vejce, strouhaný sýr a promícháme. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a hned smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem v libovolné úpravě, se zeleninovým salátem, případně i dresinkem podle vlastní chuti.
Doba přípravy:
45 minut + uležení
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat