Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Bramborové gnocchi se špenátem a ricottou


Ingredience:
bramborové gnocchi 500g
čerstvý špenát 135g
extra panenský olivový olej 185ml
česnek 1 palice
máslo 25g
nastrouhaný parmezán 50g
ricotta 240g
bílý vinný ocet 1pl
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Troubu předehřejeme na 220°C. Palici česneku položíme na čtverec alobalu, polijeme lžící oleje a zabalíme. Takto připravený česnek položíme na plech a pečeme 30 minut, nebo dokud není úplně měkký. Měkké stroužky česneku vyloupeme ze slupek, vhodíme do food procesoru a spolu se špenátem, parmezánem a 125ml oleje rozmixujeme dohladka. Vzniklou pastu osolíme a opepříme a znovu promícháme. Odložíme stranou. Noky uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a uchováme 80ml tekutiny, ve které se noky vařily. V pánvi zahřejeme zbývající olej a máslo. Přidáme noky a opékáme je ze všech stran asi 4-5 minut. Pak přidáme vinný ocet, tekutinu zbylou po vaření a špenátovou omáčku a vše promícháme. Noky rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou ricottou a ozdobíme strouhaným parmezánem a listy špenátu.

Doba přípravy:
55 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat