Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Polenta s klobásou


Ingredience:
polenta 150g
polotučné mléko 600ml
máslo 100g
klobásy 4ks
menší cibule 2ks
smetana 12% 2-3pl
řepkový olej 1pl
lístky tymiánu na ozdobu
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Mléko společně s 480ml vody přivedeme k varu, snížíme teplotu a metlou pomalu zašleháme polentu. Za promíchávání vařečkou vaříme, dokud se nezačne odlepovat od stěn hrnce asi 20 minut. odstavíme, vmícháme zahřátou smetanu a máslo. Osolíme a opepříme. Mezitím na oleji orestujeme na kolečka nakrájené klobásy a na půlměsíčky pokrájenou cibuli. Polentu podáváme s klobásou, posypané cibulí a dozdobené lístky tymiánu.

Doba přípravy:
40 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat