Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Dřevorubecké brambory s houbami


Ingredience:
brambory 500g
anglická slanina 250g
houby 200g
vejce 6ks
velká cibule
olej
kmín
pažitka
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Uvaříme brambory, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Houby očistíme, rozkrájíme a podusíme doměkka do vydušení vody. Osolíme a okmínujeme. Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Ke směsi přidáme dušené houby a chvíli smažíme. Osolíme a opepříme. Do vymazané zapékací mísy poklademe brambory, na ně navršíme připravenou směs s houbami, zakryjeme další vrstvou brambor a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a zapékáme po dobu zhruba 15-20 minut do zezlátnutí. Hotové posypeme nakrájenou pažitkou a servírujeme.

Doba přípravy:
45 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat