Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Hovězí Stroganoff s rýží


Ingredience:
hovězí svíčková 600g
hovězí vývar 200ml
zakysaná smetana 250ml
nakládané okurky 100g
žampiony 200g
rýže 250g
cibule 2ks
kečup 3pl
olej 2pl
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Maso nakrájíme na tenké proužky, cibuli na kostičky, žampiony a okurky na plátky. Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji, dle chuti je osolíme a opepříme. Pak maso vyjmeme z pánve a dáme stranou do tepla. Vy vypečeném tuku osmahneme cibulku i žampiony, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme okurky a vrátíme maso. Do směsi vmícháme zakysanou smetanu a přidáme kečup. To vše asi 5 minut dusíme. Hovězí Stroganoff podáváme s dušenou nebo vařenou rýží.

Doba přípravy:
40 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat