Ingredience (2 porce):
červené papriky 500g
zeleninový vývar 300ml
bulgur 100g
zakysaná smetana 150g
krájené sterilizované rajčata 200g
olivový olej
tymián
chilli paprička
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Papriky zbavíme stopky a semínek a nakrájíme je na kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a spolu s paprikou krátce orestujeme na oleji. Přidáme rajčata a vývar a vaříme asi 15 minut do měkka. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Polévku trochu rozmixujeme a za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu. Podáváme s bulgurem, dozdobíme chilli papričkou.
Doba přípravy:
25 minut
Náročnost:
■□□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat