Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Chilli con carne s mletým masem


Ingredience:
mleté hovězí maso 500g
sterilované krájené rajčata 400g
sterilované červené fazole 400g
rýže basmati 200g
velká cibule
žlutá paprika
zelená paprika
česnek 3stroužky
drcený kmín, chilli, oregáno 1kl
mletá sladká paprika 1pl
strouhaná hořká čokoláda 1pl
olivový olej
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Papriky očistíme, odstraníme stopky a semínka, nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na hlubší pánvi na oleji zesklovatíme. Přidáme na plátky pokrájený česnek. Dále přimícháme nakrájenou papriku, chilli, kmín a mletou sladkou papriku. Nakonec přidáme maso a za stálého míchání restujeme. Jakmile se maso zatáhne vmícháme rajčata, osolíme, opepříme, dochutíme oregánem nebo majoránkou a asi 10-15 minut podusíme. Fazole scedíme, přidáme k pokrmu a nakonec posypeme trochou strouhané hořké čokolády, kterou necháme rozpustit. Už nevaříme, necháme jen asi 10 minut zakryté poklicí odležet. Podáváme s vařenou rýží.

Doba přípravy:
50 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat