Ingredience:
kuřecí křídla 850g
černé pivo 200ml
sójová omáčka 100ml
česnek 2 stroužky
třetinový cukr 1pl
rostlinný olej 1pl
sůl, mletý černý pepř
Hermelínový dip:
cibule 1/2
řapíkatý celer 100g
hermelín 100g
majonéza 100g
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej 1kl
Příprava:
Do kastrůlku nalijeme pivo, sójovou omáčku a olej, přidáme nasekaný česnek a cukr, osolíme, opepříme a směs vaříme asi 3 minuty. Necháme vychladnout. Poté do marinády vložíme křídla a necháme minimálně 2 hodiny na chladném místě rozležet. Na dip vsypeme do mísy nadrobno pokrájenou cibuli, na kostičky nasekaný řapíkatý celer a hermelín pokrájený na malé kousky. Vmícháme majonézu, citronovou šťávu a olivový olej. Podle chuti osolíme a opepříme. Křídla vyndáme z marinády, dáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 25 minut. Během pečení je poléváme marinádou. Křídla servírujeme s hermelínovým dipem a pečenými bramborami.
Doba přípravy:
40 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat