Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Smažený květák s bramborami


Ingredience:
květák 1ks
brambory 500g
kukuřičné lupínky 100g
plnotučné mléko 50ml
vejce 2ks
majonéza 225ml
šalotka 3ks
kyselé okurky 3ks
plnotučná hořčice 1pl
hladká mouka na obalení
olej na smažení
sůl, kmín, mletý černý pepř

Příprava:
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem doměkka. Slijeme a květák obalíme nejdříve v mouce, pak v osoleném a opepřeném rozšlehaném vejci s troškou mléka a nakonec v nadrcených kukuřičných lupíncích. Osmažíme na oleji dozlatova ze všech stran. Podáváme s uvařenými bramborami a s domácí tatarkou. Tu připravíme tak, že majonézu smícháme s nadrobno nakrájenými okurkami, šalotkou a hořčicí. Můžeme opepřit a případně snížit kyselost přidáním trochy cukru.

Doba přípravy:
40 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat