Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Vepřové plátky s rajčaty a hráškem


Ingredience:
vepřová panenka 600g
cherry rajčátka 200g
mražený hrášek 100g
brambory 600g
šalotka 2ks
máslo 1pl
olej 2pl
balzamikový ocet 1pl
cukr 1kl
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Brambory oloupeme, uvaříme a propasírujeme. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky. Osolíme je, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z každé strany asi 3 minuty. Opečené plátky masa dáme na nahřátý talíř a uchováváme je v teple. Cherry rajčátka rozkrojíme na poloviny, očištěnou šalotku nakrájíme na osminky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat. Potom přidáme šalotku, rajčátka a rozmražený hrášek. Vše promícháme a krátce orestujeme. Směs dochutíme balzamikovým octem, krátce prohřejeme a dosolíme. Plátky masa rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu, šťouchané brambory a servírujeme.

Doba přípravy:
45 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat