Ingredience:
kuřecí paličky 12ks
tmavé pivo 300ml
bramborové gnocchi 500g
česnek 6 stroužků
větší mrkev 4ks
petržel 4ks
celer 4 řapíky
slanina 200g
jalovec 6 kuliček
tymián
olivový olej
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
V misce smícháme prolisovaný česnek, jalovec, lístečky tymiánu a asi 4 lžíce oleje. Kuřecí paličky očistíme, potřeme je marinádou, osolíme, opepříme a potom je necháme v chladu odležet asi hodinu. Mrkev s petrželí a řapíky celeru pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Vše rozprostřeme do pekáčku vytřeného olejem, osolíme a opepříme. Přidáme kuřecí paličky se zbylou marinádou. Vše podlijeme pivem a vložíme do trouby. Pečeme při 200°C asi 45 minut. Průběžně otáčíme paličky a podléváme pivem. Gnocchi uvaříme podle návodu, rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a kuřecí paličky. Můžeme dozdobit petrželkou a servírujeme.
Doba přípravy:
70 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat