Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Tortilly s žampiony a špenátem


Ingredience:
pšeničné tortilly
žampiony 100g
velké rajčata 2ks
vejce
nasekaný baby špenát 100g
ricotta 200g
olivový olej 2pl
strouhaný tvrdý sýr na posypání 50g
mořská sůl

Příprava:
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zlehka na něm orestujeme nakrájené žampiony, aby mírně zhnědly. Do pánve se žampiony rozklepneme vejce, rozmícháme a necháme na plotně jen do té doby, než vejce ztuhne. Pánev odstavíme z plotny, nasypeme do ní špenát a rajčata. Osolíme a na závěr přimícháme ricottu. Vzniklou směsí potřeme nasucho opečené tortilly. Jeden okraj založíme a pak zamotáme rolky tak, aby jedna strana zůstala uzavřená založeným okrajem. Posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, můžeme dozdobit bylinkami a servírujeme.

Doba přípravy:
25 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat