Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Špenátový salát s jablky a prosciuttem


Ingredience:
mladý baby špenát 200g
prosciutto crudo 8 plátků
jablka s červenou slupkou 2ks
cherry rajčátka 50g
nasekaná pažitka

Na zálivku:
jablečný ocet 3pl
tekutý med 1pl
dijonská hořčice 2kl
panenský olivový olej 5pl
mořská sůl a mletý černý pepř

Příprava:
Přísady na zálivku prošleháme a odložíme (můžeme ji připravit i den předem a uchovat v chladu). Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky. Cherry rajčátka pokrájíme na kolečka. Slaninu natrháme na kousky a opečeme ji na nepřilnavé pánvi dozlatova a dokřupava. Poté ji vyjmeme, dáme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk. Na servírovací talíř rozložíme špenátové listy, nakrájená jablka, cherry rajčátka a pokapeme zálivkou. Nakonec posypeme vypraženou slaninou a pažitkou.

Doba přípravy:
15 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat