Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Kari hrnec s kuřecím masem a rýží


Ingredience:
kuřecí maso 500g
větší cibule 3ks
středně velké brambory 4ks
rýže basmati 200g
červená paprika
zelená paprika
masový bujón 1kostka
smetana 3pl
kukuřičný škrob 3pl
rajský protlak
kari koření
čerstvé bylinky
sůl a mletý černý pepř

Příprava:
Maso pokrájíme na větší kusy. Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, vnitřky odstraníme a dužinu nakrájíme na kousky. Rýži uvaříme dle návodu a odstavíme. V hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a zprudka ho osmahneme, aby se zatáhlo. Přimícháme kari koření a zalijeme vodou, do které rozdrobíme masový bujón. Dbáme, aby maso bylo dostatečně ponořené. Hrnec přikryjeme pokličkou a asi 15 minut povaříme. Občas dolijeme vodu a kontrolujeme, zda-li se pokrm nepřipaluje. Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájené papriky, brambory, smetanu a protlak. Podusíme do změknutí masa. V několika lžících vody rozmícháme škrob a vmícháme k masu a zelenině. Dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami, podle chuti můžeme přidat strouhaný sýr nebo oříšky.

Doba přípravy:
60 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat