Ingredience:
mleté hovězí maso 500g
cibule 1/2
česnek 1 stroužek
vejce
balzamikový ocet 200ml
rozmarýn 2 snítky
třtinový cukr 1pl
sůl a mletý černý pepř
Příloha
malé brambory 500g
česnek 1 palice
máslo 75g
malá cibule 2ks
olivový olej
Příprava:
Troubu zapneme na 200°C. Brambory ve slupce předvaříme cca.10 minut. Nakrájíme je podle velikosti na poloviny až čtvrtiny, osolíme, opepříme a smícháme s trochou olivového oleje. Promícháme a vsypeme do zapékací mísy. Palici česneku příčně rozpůlíme a stroužky potřeme olejem. Položíme řezem nahoru k bramborám. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut do zlatova. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, snítkou jemně nasekaného rozmarýnu a vajíčkem. Z této směsi vytvoříme kuličky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby k bramborám. Pečeme asi 20-25 minut. Balzamikový ocet smícháme s cukrem, přidáme snítku rozmarýnu a redukujeme asi 20 minut. Rozmarýn vyjmeme. Cibuli nakrájíme na osminky a na másle pomalu restujeme do hněda. Upečené kuličky obalíme zredukovaným balzamikem, nandáme na talíře a podáváme s bramborami, pečeným česnekem a karamelizovanou cibulí.
Doba přípravy:
60 minut
Náročnost:
■■■■□□
Žádné komentáře:
Okomentovat