Ingredience:
uzené makrely 400g
salát little gem 1ks
salát lollo rosso 1ks
bílý smetanový jogurt 200g
bílý toustový chleba 4 krajíčky
ocet 1pl
moučkový cukr 1kl
olivový olej 2pl
kopr
sůl, mletý pepř
Příprava:
Chleba zbavíme kůrky a střídku rozkrájíme na kostičky o hraně cca 1,5 cm. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Kostičky pokapeme olejem a v předehřáté troubě na 200°C je opékáme do zlatova asi 10-12 minut. Mezitím z makrel vyjmeme páteř, vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Smícháme je se salátem. Kopr vešleháme do jogurtu spolu s octem a cukrem. Zálivku podle chuti osolíme, opepříme a vlijeme na salát. Vše důkladně promícháme. Nakonec každou porci posypeme křupavými krutony a ihned podáváme.
Doba přípravy:
25 minut
Náročnost:
■□□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat