Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Tagliatelle s drůbežími játry


Ingredience:
tagliatelle 500g
drůbeží játra 400g
malá červená cibule 2ks
celerový řapík
malá mrkev
máslo 50g
rajský protlak 1pl
bílé víno 50ml
nastrouhaný parmezán 60g
olivový olej
bazalka nebo oregáno
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
V hluboké pánvi rozpustíme máslo. Cibuli najrájíme na drobné kostičky, celer na tenké plátky a očištěnou mrkev na malé hranolky. Nejprve v pánvi dosklovita opečeme cibuli, přidáme celer a mrkev a společně pomalu restujeme do růžova. Poté přidáme očištěná játra překrájená na stejně velké kousky a zprudka opékáme 3-4 minuty. Vmícháme protlak a víno a snížíme teplotu. V osolené vodě uvaříme na skus tagliatelle. Vodu slijeme a zhruba 4-5 lžic přilijeme k játrům. Ta společně se zeleninou asi 4 minuty podusíme, přidáme těstoviny a promícháme. Pokrm rozdělíme na porce, dochutíme solí a pepřem, přelijeme olejem a posypeme parmezánem a najemno nasekanými bylinkami.

Doba přípravy:
40 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat