Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Chalupářské bramboráky s vepřovým masem


Ingredience:
oloupané brambory 1kg
vepřové maso 300g
vejce 2ks
cibule 1ks
polohrubá mouka 3pl
paprika 2ks
rajčata 2ks
česnek, majoránka
sůl, černý pepř
slunečnicový olej na smažení

Příprava:
Brambory najemno nastrouháme, zbavíme přebytečné vody, přidáme vejce, mouku, majoránku, česnek podle chuti, sůl, pepř a vypracujeme těsto na bramboráky. Z takto vzniklého těsta pomocí lžíce tvarujeme na pánvi s rozehřátým olejem jednotlivé bramboráky, které smažíme na po obou stranách do zlatova. Na druhé pánvi si na rozehřátém oleji osmažíme na menší nudličky nakrájené maso, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na proužky nakrájené papriky, ochutíme solí, pepřem a necháme dusit, dokud není maso měkké. Na talíři poklademe bramborák masovou směsí, přidáme na kolečka nakrájená rajčata a doplníme snítkou petrželky nebo třeba rukolovým salátkem.

Doba přípravy:
70 minut

Náročnost:
■■■□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat