Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Tortilly plněné zelím a kuřecím masem


Ingredience:
kuřecí prsa 500g
červené zelí 500g
tortilly 8ks
plátky mandlí 80g
olivový olej
sůl, černý pepř
libeček, bazalka
tmavé balsamiko

Příprava:
Červené zelí zbavíme nálevu. Pokud máme čerstvou hlávku zelí, nasekáme ji na tenčí plátky a spaříme je vroucí vodou. V obou případech necháme zelí v sítu okapat. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Maso dáme stranou a krátce na pánvi podusíme zelí. Připravíme si tortilly. Krátce je nahřejeme v troubě, ale jen tolik aby zůstaly měkké a ohebné, do jejich středu přendáme zelí, navrch kuřecí nudličky, zasypeme plátky mandlí, ozdobíme libečkem a bazalkou, zakapeme balsamikem nebo olivovým olejem a zarolujeme. Přendáme na talíře, navrch můžeme nasypat zbytek zelí a bylinek, dozdobíme balsamikem a servírujeme.

Doba přípravy:
25 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat