Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Chalupářské lečo


Ingredience:
rajčata 600g
papriky 3ks
cibule 1ks
cuketa 1ks
vejce 1ks
olivový olej 1pl
mletá paprika 1kl
čerstvá bazalka
sůl, černý pepř

Příprava:
Papriky očistíme, odstraníme jadřince a pokrájíme na proužky. Rajčata pokrájíme na kousky 2-3 cm velké. Cuketu pokrájíme i se slupkou na kousky asi 1-2 cm velké, nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kousky a zpěníme na oleji. Přidáme cuketu, krátce prohřejeme, aby pustila šťávu, a přidáme rajčata s paprikami. Podusíme 5-10 minut, podle potřeby můžeme podlít trouchou vody. Ochutíme mletou paprikou, solí a pepřem. Jakmile zelenina změkne, vmícháme rozšlehané vejce a necháme je srazit. Nakonec posypeme nasekanou čerstvou bazalkou. Podáváme s pečivem, nebo jako přílohu k masu.

Doba přípravy:
40 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat