Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Spaghetti alla carbonara


Ingredience:
špagety 420g
anglická slanina 180g
žampiony 180g
smetana ke šlehání 300ml
nastrouhaný parmezán 100g
vejce 3ks
velká cibule 1ks
stroužky česneku 2ks
olivový olej 1pl
máslo 25g
bazalka
sůl, černý pepř

Příprava:
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a uvaříme v ní těstoviny "al dente". Scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Současně na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na kolečka nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme nakrájený česnek a na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a opečeme je. Směs přeneseme do mísy. Na pánvi rozehřejeme máslo a 3-4 minuty na něm opékáme na plátky nakrájené žampiony. Poté na pánev vrátíme směs se slaninou a vše udržujeme teplé. V misce smícháme smetanu, vejce a nastrouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Špagety dáme na pánev k žampionům se slaninou, přelijeme vaječnou hmotou a rychle promícháme dvěma vidličkami. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem nastrouhaného parmezánu a nasekanou bazalkou a ihned podáváme.

Doba přípravy:
35 minut

Náročnost:
■■□□□□


Žádné komentáře:

Okomentovat