Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Bylinkové brambory s česnekem


Ingredience:
středně velké brambory 8ks
vejce 3ks
smetana 100ml
stroužky česneku 3ks
provensálské koření 2kl
tvrdý strouhaný sýr na posypání 60g
cherry rajčata 100g
máslo na vymazání mísy
čerstvé bylinky
sůl, černý pepř

Příprava:
Brambory oloupeme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na půlcentimetru silné plátky. Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme plátky brambor, které následně osolíme, posypeme provensálským kořením a prolisovaným česnekem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Jakmile jsou brambory téměř měkké, zalijeme je vejci rozšlehanými se smetanou a necháme dopéct dozlatova. Nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a čerstvými bylinkami. Můžeme přidat i na plátky nakrájené rajčata. Podáváme buď samostatně, nebo jako přílohu k různým druhům mas.

Doba přípravy:
45 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat