Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Těstovinový salát s tuňákem


Ingredience:
farfalle těstoviny 300g
tenké fazolové lusky 175g
konzervovaný tuňák 300g
smetana 100ml
majonéza 4pl
koktejlové rajčata
pažitka
sůl, černý pepř

Příprava:
V hrnci přivedeme vodu k varu a uvaříme v ní podle návodu těstoviny. Slijeme je do cedníku, necháme okapat a odstavíme, aby vychladly. Z fazolových lusků odřízeneme konce a nakrájíme je na kousky. Poté je nasypeme do vroucí vody a vaříme je 5 minut. Slijeme je a propláchneme pod studenou vodou. Otevřeme konzervu tuňáka, vyklopíme ji do sítka a necháme odkapat všechnu tekutinu. Rybu přendáme na talířek a vidličkou ji trochu roztrháme. Přesypeme těstoviny, fazolové lusky a tuňáka do velké mísy a vše promícháme. Rozkrájíme rajčata a přidáme je k ostatnímu. Do jiné misky dáme majonézu, smetanu a ochutíme špetkou soli a pepře. Ušleháme metlou, aby se vše dokonale spojilo. Zálivku nalijeme na těstovinovou směs, načechráme a promícháme, aby se zálivka rovnoměrně rozdělila. Pažitku nasekáme nadrobno a posypeme jí hotový salát. Rozdělíme na tlíře a podáváme.

Doba přípravy:
30 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat