Ingredience:
lasagne 250g
mozzarella 200g
strouhaný sýr 150g
smetana 200ml
bazalková mozzarella 100g
tavený sýr 150g
bazalka
tymián
máslo na vymazání
sůl
Příprava:
Lasagne uvaříme podle návadu nebo použijeme takové, které se nepředvařují. Připravíme omáčku. Do hrnce vlijeme smetanu, přidáme nastrouhanou bazalkovou mozzarellu, tavený sýr a bazalku. Na mírném ohni necháme sýry ve smetaně rozpustit a za stálého míchání připravíme hustší omáčku. Podle chuti dosolíme. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. V misce sýr promícháme s bazalkou a s tymiánem. Zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme do ní plátky lasagní. Na ty poklademe nakrájenou mozzarellu a zasypeme sýrem. Opět navrstvíme lasagne, mozzarellu a sýrovou vrstvu. Zakončíme lasagnovými plátky. Mísu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Poté zalijeme připravenou omáčkou a necháme zapéct, dokud není povrch zlatavý a lasagne měkké.
Doba přípravy:
50 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat