Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Zapékané jogurtové kuřecí řízky s rýží


Ingredience:
kuřecí prsa 600g
bílý jogurt 400g
cherry rajčata 200g
rýže basmati s příměsí divoké rýže 220g
stroužky česneku 2ks
mletá sladká paprika
grilovací koření
petrželka
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Den předem si připravíme marinádu smícháním jogurtu s prolisovaným česnekem, grilovacím kořením, sladkou paprikou a nasekanou petrželkou. Vše řádně promícháme, osolíme a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na menší řízky, která naložíme přes noc do připravené marinády. Na pánvi rozpálíme olej a řízky z obou stran zprudka osmažíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme do ní osmažené řízky. Přidáme na půlky pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a přidáme marinádu. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 minut. Zatím uvaříme rýži v osolené vodě dle návodu. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Doba přípravy:
45 minut + marinování

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat