Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Haruľa


Ingredience:
brambory 800g
slanina 100g
hrubá mouka 150g
česnek 3 stroužky
cibule
vejce
sádlo 2pl
majoránka 2pl
sůl

Příprava:
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a v pánvi osmahneme na rozpuštěném sádle. Přisypeme jemně nasekanou cibuli a zpěníme. Pekáček nebo kulatou formu dobře vymažeme sádlem. Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, vejce, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo. Promícháme a směs rozetřeme do vymazaného pekáčku. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 30 minut dozlatova. Podávat lze teplou i studenou.

Doba přípravy:
55 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat