Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Kuře v dijonské hořčici


Ingredience:
drobné nové brambory 600g
kuřecí paličky 8ks
slanina v celku 200g
bílé víno 200ml
dijonská hořčice 100ml
med 2pl
cibule
česnek 2 stroužky
smetana 33% 100ml
kuřecí vývar 200ml
tymián, sekaná petrželka
olej na smažení
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Předvaříme brambory ve slupce. Kuřecí paličky orestujeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 2 minuty. Vyndáme je a ve výpeku opečeme najemno nasekanou cibuli spolu s nadrobno nakrájenou slaninou. Přidáme nasekaný česnek, to vše podlijeme vínem a necháme zredukovat na polovinu. Přidáme med, hořčici, tymián a smetanu, dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby podlijeme vývarem. Maso vyskládáme do pekáčku, přidáme překrojené brambory a přelijeme omáčkou. Přiklopíme a za občasného podlévání pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 1 hodinu, na posledních 20 minut odklopíme. Podáváme posypané čerstvou petrželkou.

Doba přípravy:
95 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat