Ingredience:
rýže 150g
drobná zelená čočka 200g
drůběží vývar 400ml
velká cibule 4ks
česnek 4 stroužky
mletý římský kmín 3kl
nasekaná hladkolistá petrželka
bílý jogurt
olej
sůl
Příprava:
Rýži nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme nasáknout. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a cibuli se špetkou soli na něm opékáme za občasného míchání dozlatova. Mezitím vsypeme do hrnce čočku, zalijeme ji studenou vodou, přidáme neoloupaný česnek a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Scedíme, uvařený česnek vymáčkneme ze slupky a spolu s čočkou vrátíme do čistého hrnce. Scedíme rýži a přesuneme ji k předvařené čočce. Přidáme polovinu opečené cibule, zalijeme drůbežím vývarem, přisypeme římský kmín, špetku soli a přivedeme k varu. Zvolna vaříme přiklopené 12-15 minut, až se tekutina vstřebá a rýže bude měkká. Vmícháme petrželku a podáváme posypané zbylou opečenou cibulí a s jogurtem, poprášeným trochou římského kmínu.
Doba přípravy:
45 minut
Náročnost:
■□□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat