Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Vídeňská roštěná s opečeným bramborem


Ingredience:
hovězí roštěnky 4ks
brambory 600g
velké cibule 5ks
masový vývar 250ml
máslo 80g
hladká mouka 1pl
olej
česnek 2 stroužky
chilli, rozmarýn
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Česnek nakrájíme najemno a spolu s rozmarýnem a chilli smícháme s bramborami. Vložíme do pekáčku a pokapeme olivovým olejem. Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory dáme na 40 minut péct do trouby do zlatova. Cibuli oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno, zbytek na kolečka. Roštěnky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji restujeme cca. 3 minuty z každé strany. Hotové roštěnky dáme stranou do tepla. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli, zlehka zaprášíme hladkou moukou a osmahneme dozlatova. Přilijeme vývar a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem. Na jiné pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a poté necháme na ubrousku okapat. Na talíř dáme porce masa a opečené brambory, přelijeme šťávou a zasypeme osmaženou cibulkou.

Doba přípravy:
50 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat