Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Alsasko-lotrinský cibulový koláč


Ingredience:
hladká mouka 300g
kypřící prášek do pečiva 1kl
žloutky 2ks
olej 3pl
tučná zakysaná smetana 125g
plnotučný tvaroh 125g
cibule 2ks
slanina 75g
muškátový oříšek
sůl, mletý bílý pepř

Příprava:
Do mísy dáme mouku s kypřícím práškem a lžičkou soli. Přidáme žloutky a promícháme. Pak vlijeme olej a asi 100ml studené vody. Vypracuje vláčné hladké těsto, které poté rozválíme na placku a přendáme na plech nebo do zapékací formy s pečícím papírem. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem. Vzniklou směs rozetřeme na těsto. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme je na základ. Přidáme nudličky slaniny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut při 250°C, dokud okraje koláče nezezlátnou. Přizdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.

Doba přípravy:
45 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat