Ingredience:
předvařené brambory ve slupce 500g
uzené vepřové maso 300g
mražený hrášek 200g
kyselé okurky 100g
tvrdý sýr (eidam apod.) 100g
cibule 1ks
vejce 4ks
plnotučné mléko 50ml
olej
tymián
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Uvařené a vychlazené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem a vyskládáme do ní jednu vrstvu brambor, osolíme a opepříme. Na pánvi na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, uzené maso a hrášek. Polovinu nasypeme na brambory, přidáme část nakrájených kyselých okurek. Vyrovnáme další vrstvu brambor, zasypeme zbytkem z pánve a okurkami. Zakončíme bramborami a zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem, mlékem, solí a pepřem. Posypeme tymiánem a pečeme v předehřáté troubě při 200°C dozlatova asi 15-20 minut. Přendáme na talíře a podáváme.
Doba přípravy:
45 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat