Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Rybí ragú s tymiánem


Ingredience:
rybí filety (candát, mořská štika) 600g
řapíkatý celer 200g
červené víno 125ml
rajčata 4ks
různobarevná paprika 2ks
červená cibule 2ks
jarní cibulka 1 svazek
česnek 2 stroužky
brambory 600g
tymián 8 snítek
bobkový list 2ks
olivový olej 3pl
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Papriku, řapíkatý celer a rajčata nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na měsíčky a jarní cibulku na zhruba centimetrové kousky. Rybí filátka očistíme, omyjeme a nakrájíme na díly. Do kůže uděláme ostrým nožem několik mělkých zářezů, maso osolíme a opepříme. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, po 2 minutách přidáme ostatní zeleninu a česnek, osolíme, opepříme a společně za stálého míchání restujeme další 3 minuty. Pak přidáme polovinu drobně natrhaného tymiánu bez stonků, bobkový list a zalijeme vínem. Navrch položíme ochucené rybí filátka a přikryjeme pokličkou. Na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Hotovou rybu podáváme na zelenině, ozdobenou zbylým tymiánem. Vhodnou přílohou jsou brambory, bílé pečivo nebo rýže.

Doba přípravy:
45 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat