Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Chalupářské lečo s fazolemi a rýží


Ingredience:
uzené maso 400g
zeleninové lečo 400g
červené fazole 400g
rajský protlak 3pl
rýže 200g
cibule 2ks
česnek 2stroužky
olivový olej
majoránka
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Na připravené pánvi s rozehřátým olejem necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, ke které přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, které krátce orestujeme. Potom přidáme lečo, scezené fazole, protlak, utřený česnek, špetku majoránky, špetku pepře, špetku soli a vše necháme asi 5-7 minut pomalu vařit. Nakonec vše ještě podle potřeby dochutíme a podáváme s dušenou rýží. Přidat můžeme i několik kousků feferonky.

Doba přípravy:
35 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat