Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Lilkové chili con carne


Ingredience:
mleté hovězí maso 300g
loupané rajčata 450g
lilek 500g
konzervovaná kukuřice 300g
masový vývar 500ml
chilli papričky 2ks
červená paprika
cibule
olej
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Omytou papriku rozpulíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na kostičky. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostky. Kukuřici slijeme. Loupaná rajčata rozdrtíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na velké pánvi ji na oleji osmažíme dosklovata. Přidáme mleté maso, při restování ho pomocí vařečky oddělujeme od sebe. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nakrájený lilek a restujeme lehce dohněda společně s masem. Poté přidáme vývar, loupaná rajčata i se šťávou, papriku a kukuřici. Dochutíme solí a pepřem, přidáme chilli podle chuti a vaříme asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne. Servírujeme s opečeným bílým chlebem a ozdobené snítkou bazalky.

Doba přípravy:
45 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat