Ingredience:
vepřové maso 300g
žampiony 200g
brambory 750g
cibule 2ks
cuketa
česnek 3stroužky
oloupané rajčata 300g
bazalka, tymián
olivový olej
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Maso nakrájíme na nudličky, které ihned osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozehřátém oleji, Jakmile je maso orestované, přidáme najemno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájené žampiony. Za stálého míchání krátce orestujeme. Potom přidáme na kousky nakrájená rajčata, na kostičkya nakrájenou cuketu a vše necháme přikryté pomalu dusit. V průběhu dušení občas promícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou nebou vývarem. Jakmile máme vše téměř měkké, přidáme veškeré koření, podle potřeby ještě přisolíme a necháme vše dusit do úplného změknutí. Podáváme s vařeným bramborem, pečivem nebu dušenou rýží.
Doba přípravy:
55 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat