Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Chalupářský kotlík


Ingredience:
vepřové maso 300g
žampiony 200g
brambory 750g
cibule 2ks
cuketa
česnek 3stroužky
oloupané rajčata 300g
bazalka, tymián
olivový olej
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Maso nakrájíme na nudličky, které ihned osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozehřátém oleji, Jakmile je maso orestované, přidáme najemno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájené žampiony. Za stálého míchání krátce orestujeme. Potom přidáme na kousky nakrájená rajčata, na kostičkya nakrájenou cuketu a vše necháme přikryté pomalu dusit. V průběhu dušení občas promícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou nebou vývarem. Jakmile máme vše téměř měkké, přidáme veškeré koření, podle potřeby ještě přisolíme a necháme vše dusit do úplného změknutí. Podáváme s vařeným bramborem, pečivem nebu dušenou rýží.

Doba přípravy:
55 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat