Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Vepřové medailonky s jablky a rýží


Ingredience:
vepřová kýta nakrájená na plátky 500g
rýže 200g
jablka 2ks
vývar 200ml
kysaná smetana 100ml
dijonská hořčice 1pl
olivový olej
majoránka, oregáno
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Jablka omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a zbavíme jadřinců. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm jablka asi 10 minut, dokud nezkaramelizují. Poté je přesuneme na talíř. Maso osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme v pánvi na zbylém oleji po každé straně. Pak jej zalijeme vývarem, přidáme hořčici, majoránku a necháme 5 minut probublávat. Vmícháme smetanu, podle chuti dosolíme a vrátíme do pánve jablka. Vše promícháme a prohřejeme. Podáváme s uvařenou rýží, dozdobíme snítkami oregána.

Doba přípravy:
35 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat