Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Provensálská vepřová kýta s bramborami


Ingredience:
vepřová kýta 500g
loupané krájené rajčata 400g
smetana 100ml
brambory 500g
česnek 8stroužků
provensálské koření 2pl
cukr 1kl
pažitka
olej
sůl

Příprava:
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a nakrájíme na 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Zasypeme provensálským kořením, zalijeme celým obsahem konzervy loupaných nasekaných rajčat, osolíme, přidáme cukr a prolisovaný česnek. Podlijeme lehce vodou a dusíme do měkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme se šťouchanými bramborami, ozdobenými nadrobno nasekanou pažitkou.

Doba přípravy:
35 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat