Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Zapékané bulky s mletým masem


Ingredience:
bulky 4ks
mleté maso 300g
cibule 2ks
tvrdý sýr 100g
sójová omáčka 1pl
kečup 2pl
koktejlová rajčata 2-4ks
olivový olej
sůl, černý pepř

Příprava:
Housky rozřízeneme a střídu natrháme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a osmahneme. Trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka. Až je maso měkké, necháme vodu vydusit, přidáme pokrájenou cibuli společně se střídou a ještě trochu osmahneme. Sejmeme z plotny a ochutíme solí, pepřem, kečupem a sojovou omáčkou. Housky rozpečeme v troubě do křupava. Do každé vložíme kousek tvrdého sýra, naplníme masovou směsí a zasypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě vyhřáte na 200°C asi 8 minut. Ozdobíme na kolečka pokrájenými rajčaty a podáváme.

Doba přípravy:
40 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat