Ingredience:
uvařené brambory 750g
mleté maso 500g
kysané zelí 500g
cibule 2ks
česnek 4stroužky
vejce 2ks
strouhaný sýr 100g
mléko
olej
voda
sůl, černý pepř
Příprava:
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Zelí necháme na cedníku okapat a poté ho pokrájíme. Oloupané a uvařené brambory nakrájíme na plátky, Polovinu cibule yesklovatíme na rozpáleném oleji, vmícháme pokrájené zelí, přidáme trochu vody a zakryté pod pokličkou podusíme. Mleté maso smícháme se zbytkem cibule a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Zapékací formu vymažeme olejem, na dno rozprostřeme polovinu mletého masa, na ně rozložíme polovinu zelí a poklademe polovinou brambor. Osolíme a opepříme podle chuti. Stejný postup (maso, zelí, brambory) zopakujeme ještě jednou, poté vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a 10-15 minut zapékáme. Předpečené brambory vyndáme z trouby, zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a posypeme strouhaným sýrem. Vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě asi 35 minut. Ozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme.
Doba přípravy:
75 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat