Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Žampionové rizoto s parmezánem


Ingredience:
žampiony 200g
rýže 150g
cibule 1ks
česnek 2stroužky
strouhaný parmezán 100g
jarní cibulka 4ks
máslo
olej
voda
sůl, černý pepř

Příprava:
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na 2 lžících másla, do kterého jsme kápli trochu oleje. Když se cibule zbarví dozlatova, přidáme na kolečka nakrájené jarní cibulky, přisypeme propláchnutou rýži, promícháme, osolíme, opepříme a za stálého míchání lehce opražíme. Přilijeme vodu, promícháme a vaříme, až se voda odpaří. Toto podle potřeby zopakujeme, dokud není rýže uvařená tak akorát. Rýže by neměla lepit. Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a osmažíme na másle do změknutí. Uvařenou rýži smícháme se žampiony a strouhaným sýrem, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a podáváme.

Doba přípravy:
35 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat